Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelles heta lutfisk

Annons

4 portioner

700 g lutfisk

1 chilifrukt

Sås:

2 avokador

1/2 mango

1/2 knippa koriander

svartpeppar

grön tabasco

olivolja

1 lime

valfria färska örter

Sallad:

2 dl kokt kallt ris

1 ask babyspenat

valfria färska örter

olivolja

salt

Koka riset och lägg lutfisken i blöt kvällen innan ni skall laga Pelles heta lutfisk.

Sås: Skala och finhacka avokador och mango. Hacka koriandern. Blanda avokado, mango och koriander. Rör ner tabasco och olivolja till en sås. Pressa i saften av limen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Sallad: Hacka grovt de färska örter ni tycker om och har tillgång till. Blanda dem med ris och babyspenat. Vänd ner några msk olivolja. Salta.

Lutfisk: Hacka chilin fint. Strö den över lutfisken. Peppra med några varv på vitpepparkvarnen. Koka fisken i mikron enligt anvisningarna på paketet, cirka 7- 8 minuter.

Bjud lutfisken med såsen och salladen.

Bild: LARS PAULSSON

Mer läsning

Annons