Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räksallad med kokos, mango och ingefära

2-3 portioner, 15 minuterEn fräsch sallad med sköna tropiska smaker. Kokosflagor finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Annons

500 g tinade räkor med skal

3 cm färsk ingefära, riven

1-2 vitlöksklyftor, rivna

olivolja

flingsalt

1 påse machésallad

1 mango, i klyftor

1 knippa rädisor, i klyftor

2 salladslökar, strimlade

1 dl kokosflagor

1 msk limesaft

1 tsk sesamolja

1/2 msk fisksås

2 msk sweet chilisås

Dressing:

Skala räkorna. Blanda dem väl med ingefära, vitlök, lite olivolja och salt. Låt stå medan du fixar resten.

Häll upp salladsbladen på ett fint fat. Tillsätt mango, rädisor och salladslök.

Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Fördela räkorna ovanpå och strö över kokosflagorna. Servera genast.

Mer läsning

Annons