Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept: Citron- och ingefärssill

6-8 portioner, 30 minuter + valfri tid i kylGrymt god kombination som piggar upp den lite feta sillen. Ju längre sillen får stå i kylen desto mer smak får den, men den är färdig att ätas på en gång.

Annons

Lag:

3 cm färsk ingefära

1 dl ättiksprit (12 %)

2 dl socker

3 dl vatten

1 lagerblad

5 svartpepparkorn

1 citron, skal + saft

2-3 tsk riven färsk ingefära

Sill:

2 förpackningar 5-minuterssill, à 420 g

1 citron, skivad

1 liten rödlök, tunt skivad

1 ask krasse

Börja med lagen. Skär ingefäran i skivor. Lägg i en kastrull tillsammans med ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn. Koka upp och låt sjuda tills sockret löst sig. Ställ åt sidan och låt svalna. Riv ned citronskal och pressa i saften. Tillsätt den rivna ingefäran och blanda väl.

Häll av spadet från sillen och låt rinna av. Skär sillen i sneda bitar. Varva sill, citronskivor och rödlök i en glasburk. Slå över lagen, förslut och låt stå tills det är dags att äta. Håller cirka en vecka i kylen.

Klipp över krasse vid serveringen.

Mer läsning

Annons