Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimmad torsk med pepparrot, räkor och brynt citronsmör

Här har jag använt fryst ryggfilé som blir förvånansvärt god och lättlagad om man rimmar den och kokar den varsamt. Klassiska tillbehör känns helt rätt.

Annons

3 portioner, 30 min

Lag:

5 dl vatten

2 msk salt

Tillbehör:

50 g brynt smör

1 citron

200 g skalade räkor

1 dl färskriven pepparrot

1 liten knippa dill

390 g ryggfilé av torsk

Halvtina fisken i kylen några timmar. Blanda ihop lagen, lägg i fisken och rimma i 15 min. Koka upp alltsammans och låt koka i 2 min. Ta av från plattan och ställ på träunderlägg. Lägg på lock och låt stå i 5-7 min. Kontrollera att den tjockaste biten är vit och genomskinlig.

Smält smöret tills det börjar dofta. Riv ner lite av citronskalet och pressa i saft från halva.

Lägg upp fisken på tallrikar. Strö över räkor och pepparrot. Ringla över smöret och dekorera med dillvippor. Servera med kokt potatis.

Mer läsning

Annons