Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimmad torskrygg med ingefärs- och sojasmör

4 portioner, 40 min
Torskrygg är något av det godaste man kan tänka sig. Kombinationen soja, smör och ingefära gör den smått magisk.

Annons

600 g torskrygg med skinn, MSC- och/eller Kravmärkt

havssalt

olivolja

50 g smör

2 msk riven färsk ingefära

2 schalottenlökar

3 vitlöksklyftor, finhackade

1 1/2 msk japansk soja, Kikkoman

1 tsk citronsaft

dill till garnering

Skrapa skinnet på fisken med en vass kniv. Dela i fyra bitar. Strö över havssalt på den köttiga sidan och låt ligga i 20 minuter.

Hetta upp lite olivolja på medelvärme i en stekpanna och lägg i fisken med skinnsidan nedåt. Stek i cirka 10 minuter eller tills köttet vitnat och skivlar sig. Observera att fisken inte ska vändas.

Bryn smöret under tiden till dess det börjar dofta nötigt. Tillsätt ingefära, schalottenlök, vitlök och soja. Låt löken mjukna lite innan du häller i citronsaft.

Lägg upp fisken på tallrikar och slå över sojasmöret. Garnera med dill. Servera med blomkålspuré och vitlöksfrästa haricots verts.

Mer läsning

Annons