Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rullad laxomelett

4 portioner, 45 minuterLäcker munsbit att servera till drink eller som liten förrätt. Här är tricket att få omeletten så tunn som möjligt, därför tillsätter vi lite vatten - ett undantagsfall.

Annons

6 ägg

2 msk vatten

1 knippa dill

1 kruka gräslök

1/2-1 tsk paprikapulver

nymalen svartpeppar

salt

smör

200 g rökt lax i skivor

125 g pepparrotsost

Vispa ihop ägg, vatten och finskurna örter. Tillsätt paprikapulver, peppar och lite salt.

Hetta upp smör i en teflonpanna. Häll ut smeten så tunt som möjligt. Ta bort pannan från plattan när omeletten börjar stelna på ovansidan. Låt svalna.

Stjälp försiktig över omeletten på en plastskärbräda, vänd sedan den stekta sidan uppåt (ta hjälp av en tallrik så går det lättare) och låt svalna. Bred på pepparrotsosten. Täck med laxskivor och rulla sedan ihop omeletten som en rulltårta med hjälp av plastfilm, helst så tajt som möjligt. Lägg i kylen i en halvtimme.

Skär i tjocka skivor, ställ på högkant och servera som munsbitar.

Mer läsning

Annons