Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sesampanerad lax med wokgrönsaker

Annons

4 portioner

4 portionsbitar färsk lax, cirka 140 g st.

salt och vitpeppar

4 msk sesamfrö

smör och rapsolja till stekning/panering

Till serveringen:

1 zucchini

1-2 morötter

1 rödlök

8 gröna sparrisar

rapsolja till wokningen

1 citron

Till teriyakisåsen:

1 dl soja, helst japansk

2 msk mirin eller mild vit vinäger

1 msk rapsolja

1 msk strösocker

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och var noga med att sockret löser sig. Låt såsen sjuda ett par minuter så den blir lätt simmig. Ta kastrullen från värmen.

Forma laxen till fina portionsbitar. Salta och peppra fisken lätt och vänd den i olja och sesamfrö.

Strimla grönsakerna ganska fint. Woka dem hastigt med olja i vanlig stekpanna. Ta upp och låt rinna av i sil, salta lätt.

Stek laxen i samma panna. Ett par minuter på vardera sidan brukar vara lagom. Överstek inte.

Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med laxen. Ringa teriyakisås runt och garnera med citron. Serveras med ris om man inte tycker att grönsakerna räcker.

Mer läsning

Annons