Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sillbullar med sockerärter och korintsås

Annons

4 portioner

200 g salt sill

200 g blandfärs

50 g ströbröd

1 dl vatten eller mjölk

100 g restkött av t ex skinka

2 små gula lökar

1 ägg

ströbröd till panering

smör till stekning

salt och peppar

Varm sallad:

150 g sockerärter

2 salladslökar

smör till stekning

Till servering:

skalpotatis

½ knippe gräslök

korintsås

Laka ur de salta sillfiléerna i kallt vatten 4- 6 timmar. Gör korintsåsen och håll den varm. Koka potatisen och skär gräslöken fint.

Häll skorpmjöl och vatten eller mjölk i en bunke, låt svälla en stund. Mal eller skär restköttet och sillen mycket smått. Skala lökarna. Mal eller finriv den ena, finhacka och bryn den andra i lite smör i en stekpanna. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en slät smet. Forma till stora platta biffar eller bullar och vänd dem i ströbröd.

Ansa sockerärter och salladslök. Skär sockerärterna på längden i smala strimlor, skär fina ringar av salladslöken.

Bryn smör i en stekpanna och lägg i sillbullarna. Stek dem gyllenbruna cirka 3 minuter på varje sida. Fräs sockerärterna och vårlöken lätt, salta och peppra försiktigt.

Halvera de kokta potatisarna och doppa i gräslöken. Servera sillbullarna rykande heta med den varma salladen, korintsåsen och potatisen.

Mer läsning

Annons