Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjömanstorsk med sidfläsk och svamp

En skönt rökig och maffig tomatbuljong sätter smak på den här enkla allt-i-ett-rätten.

Annons

4 portioner, 45 min

2 små gula lökar

3 vitlöksklyftor

200 g champinjoner eller ostronskivling

150 g rökt sidfläsk

1 broccolihuvud

olivolja

1 burk hela tomater, à 400 g

1 burk cocktailtomater, à 400 g

2 1/2 dl kycklingbuljong

1 dl vitt vin

600 g fast potatis, skalad och skivad

2 morötter, skalade och skurna i bitar

1-2 tsk chipotlepaste (finns i tacohyllan)

1 tsk timjan

salt

nymalen svartpeppar

2 salladslökar

bladpersilja

500 g torsk (helst MSC-märkt)

Skala och skiva lök och vitlök. Dela svampen i bitar, strimla fläsket och skär broccolin i buketter.

Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs lök, vitlök, svamp och fläsk tills löken mjuknat. Tillsätt tomaterna, buljong, vin, potatis, morötter, chipotlepaste, timjan, salt och peppar. Låt småkoka under lock till potatisen börjar mjukna. Tillsätt broccoli och fisk och sjud tills fisken vitnat och är genomkokt. Strö över strimlad salladslök och hackad persilja. Servera gärna med bröd att suga upp den goda buljongen med.

Mer läsning

Annons