Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaldjursspett med bacon

2-3 portioner, 20 min
En variant på en oemotståndlig rätt som jag åt i Florida. Lite kladdigt att göra, men väldigt värd besväret.

Annons

300 g kungsräkor, MSC-märkta

70 g bacon, 1/2 paket

cirka 1 dl bbq-sås, helst med hickorysmak

2 msk rapsolja

ev. 4-8 pilgrimsmusslor

Tina och skala räkorna. Linda en halv baconskiva runt varje och trä upp dem på spett. Du kan även varva med pilgrimsmusslor.

Blanda bbq-såsen med majsolja. Pensla spetten runt om. Grilla någon minut på varje sida tills räkorna ljusnar och blir lite fasta i konsistensen. Pensla lite extra mot slutet.

Servera med en fräsch sallad och grillat vitlöksbröd.

Mer läsning

Annons