Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smörstekt gösfilé i citronsmörsås med gröna bönor och sockerärtor

Annons

4 portioner

4 bitar gösfilé, 600 gram

salt och vitpeppar

400 gram haricots verts

(frysta eller färska gröna bönor)

200 gram sockerärtor

1 knippe grovhackad gräslök

2 msk smör

1 msk olivolja

Citronsås:

1 dl torrt vitt vin

1 dl fiskbuljong (tärning)

25 gram smör

saft och skal av 1/2 citron

1/2 tsk socker

salt

vitpeppar

Salta och peppra gösfiléerna och dela i 4 bitar. Koka bönor och sockerärtor i saltat vatten. Koka inte för länge, de ska fortfarande vara knapriga.

Stek gösen i smör och olivolja i ungefär 3 minuter på varje sida (beror på hur tjock filén är), först på skinnsidan tills den är knaprig.

Lyft upp fisken och håll den varm. Tillsätt vin, buljong och citronsaft och lite rivet citronskal i stekpannan och reducera vätskan till hälften. Smaka av med salt och peppar. Rör i smör och servera genast med grönsaker och fisk och garnera med gräslök.

BILD: MAGNUS HENRIKSSON

Mer läsning

Annons