Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smörstekt gösfilé med syrliga grönsaker

Annons

4 portioner

600 g renskuren gösfilé

smör och rapsolja

salt och peppar

Tills vinägretten:

1 morot

1 gul paprika

1 röd paprika

1/2 zucchini

2-3 kvistar färsk timjan

1/2 dl olivolja

1 1/2 msk vittvinsvinäger

Till servering:

timjan

citron

Förbered fisken. Därefter över till grönsaksvinägretten. Skölj och tärna grönsakerna i en knapp centimeter i fyrkant. Fräs grönsakerna med olja i kastrull. Efter några minuter tillsätts finhackad timjan, olivolja och vinäger. Låt allt koka upp. Stäng av värmen och låt grönsakerna stå och dra på eftervärmen. Salta och peppra.

Stek fisken 2-3 minuter per sida med smör och rapsolja i medelvarm panna. Salta och peppra lätt mot slutet.

Fördela grönsaksvinägretten på tallrikar och lägg fisken ovanpå grönsakerna. Toppa med extra timjan och citron. Kokt eller pressad potatis passar bäst till.

Mer läsning

Annons