Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb fisksopp med lubb

Annons

4 portioner

En snabb vardagsfisksoppa som ändå känns lite lyxig och får fin smak av lubb som är ett bra alternativ till torsk

500 g lubbfilé i bitar, skinnfria

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 purjolök

1 fänkålshuvud

olivolja

1 burk hela tomater

7 1/2 dl fiskbuljong

2 dl vitt vin

1 tsk torkad timjan

1 brev saffran

salt

nymalen peppar

300 g skalade räkor

Skala och hacka gul lök och vitlök. Skiva purjolök och fänkål (spara "dillen").

Fräs lök och fänkål i olivolja i botten på en stor kastrull i ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomater, fiskbuljong, vitt vin, timjan, saffran, salt och peppar. Låt koka i 15 minuter. Tillsätt fiskbitarna och sjud försiktigt ytterligare cirka 5 minuter tills fisken vitnat och precis är genomkokt. Tillsätt skalade räkor som bara får bli precis varma utan att soppan kokar. Dekorera med fänkålsdillen.

Servera med gott bröd och aioli.

Mer läsning

Annons