Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt, inlagd strömming

Annons

10 portioner

Ett sillbord utan stekt, inlagd strömming är inget riktigt sillbord. I det här receptet varvas strömmingen med rödlök och morot. Citronpeppar ger strömmingen en svag syrlig brytning som är mycket angenäm.

20 strömmingsfiléer

1/2 dl rågmjöl

1/2 dl ströbröd

1-2 msk smör

1 stor rödlök

1 stor morot

salt, citronpeppar

Lag:

2 dl strösocker

1 1/2 dl ättiksprit (12%)

3 dl vatten

12 kryddpepparkorn

5 lagerblad

1 liten gul lök i skivor

Koka ihop lagen och låt den svalna. Krydda strömmingsfiléerna försiktigt med salt och citronpeppar, vik ihop dem. Vänd dem i mjöl och ströbrödsblandningen och bryn dem gyllenbruna på bägge sidor. Låt strömmingarna svalna. Varva tunt skivad rödlök, morot och strömming i en kruka. Plocka ur löken och lagerbladen ur lagen och slå den över. Låt strömmingen stå kallt 1-2 dygn. Strömmingen håller sig ytterligare 4- 5 dygn i kylskåp

Mer läsning

Annons