Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt strömmingsflundra med soltorkade tomater och basilika

Annons

0 portioner

En lite lyxigare strömmingsrätt som är lättlagad och smakar mycket.

16-20 strömmingsfiléer (eller 600 g)

1 vitlöksklyfta

3 msk rapsolja

1 kruka basilika, fintstrimlad

50 g soltorkade tomater i olja, finhackade

3 msk philadelphiaost

salt och peppar

ströbröd att panera i

smör att steka i

800 g potatis, skalad

2 dl lätt crème fraiche

1 schalottenlök, finhackad

salt och peppar

Klipp fenorna av strömmingarna. Pressa vitlöken i oljan och blanda i basilikan. Vänd strömmingarna i oljan. Blanda soltorkade tomater och philadelphiaost. Fördela blandningen på åtta filéer och lägg ytterligare en filé på varje. Panera i ströbröd och stek gyllenbruna i smör. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Mosa med en potatisstöt och tillsätt crème fraiche och schalottenlök. Smaka upp med salt och peppar. Servera med en citronklyfta och grönsallad.

Mer läsning

Annons