Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailändsk fisk med kokostopping

4 portioner, 40 minuterFisk och kokos är en synnerligen lyckad kombo. Här får firren ett extra lyft av en pigg topping.

Annons

färsk koriander och/eller thaibasilika

limeklyftor

jasminris

cirka 500 g vit fiskfilé, MSC-märkt

1/2 dl kokosmjölk

1 1/2 msk fisksås

1 nypa chiliflakes

1/2 tsk malen koriander

Marinad:

1 dl kokos

1 röd chili, tunt skivad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 salladslök, finskuren

3 cm färsk ingefära, riven

1 lime, skal + saft

1/2 tsk socker

1 msk fisksås

Topping:

Torka av fisken och lägg i en djup tallrik. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll över fisken. Vänd flera gånger så att marinaden kommer åt överallt. Ställ in i kylen medan du fixar toppingen.

Rosta kokosen i torr stekpanna på medelvärme tills den får lite färg. Häll upp i en skål, men lägg lite åt sidan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda. Strö sedan toppingen över fisken och till sist den sparade kokosen. Stek i ugnen i 175 grader tills fiskköttet vitnar, cirka 10-15 minuter beroende på tjocklek.

Lägg upp på tallrikar. Garnera med limeklyftor, koriander och/eller thaibasilika. Servera med jasminris.

TIPS! Du kan också steka fisken i panna. Strö då på toppingen efteråt.

Mer läsning

Annons