Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerbottenspanerad abborrfilé

Västerbottensost är en av våra finaste smaksättare. Det här är en kär favorit där osten gör hela rätten.

Annons

4 portioner, 45 min

600 g abborrfiléer

salt

skagenkrydda eller citronpeppar

2 ägg

2 dl vetemjöl

smör

cirka 2 dl riven Västerbottensost

Servera till:

färskpotatis

skirat smör

citronklyftor

Torka av fiskfiléerna och krydda med salt och skagenkrydda eller citronpeppar. Vispa ihop äggen med osten. Häll upp mjöl på ett fat. Vänd fisken i mjöl och sedan i ostblandningen. Det kan hända att du behöver göra en ny sats om det tar slut. Stek i smör tills båda sidor får fin färg. Servera nystekta abborrfiléer med citronklyftor, färskpotatis och skirat smör. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons