Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikansk köttfärslimpa

Annons

4 portioner

500 g köttfärs

1 gul lök

2 stjälkar blekselleri

1-2 vitlöksklyftor

1 dl rödvin

2-3 kvistar färsk timjan

2 skivor vitt bröd

2 lagerblad

1 dl hackad persilja

1 ägg

salt och vitpeppar

smör

1. Skala och finhacka löken, selleri och timjan. Fräs den gula löken och pressad vitlök med smör i kastrull. Slå på vin och sjud ett par minuter.

2. Skär bort kanterna från det vita brödet. Lägg brödet i en rymlig bunke och slå på lök- och vinblandningen. Mosa sönder brödet, tillsätt köttfärs, hackad timjan, smulat lagerblad och hackad persilja. Salta och peppra och rör till sist i ägget. Arbeta ihop och forma en "limpa" som läggs på smörad, ugnsfast form.

3. Stek köttfärslimpan en knapp timme i 175 graders ugn. På amerikanskt vis serveras köttfärslimpan med kokta grönsaker och potatismos. (TT Spektra).

Mer läsning

Annons