Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångkokta grönsaker med tryffelsmör och stekt fläsk

4 portioner, 20 min
Här finns egentligen inga mängder eller exakta rekommendationer. Grönsaker väljes efter preferens och säsong.

Annons

Exempelvis morötter, gulbetor, blomkål, knipplök, rädisor, sockerärtor, vaxbönor och broccoli.

50 g rumsvarmt smör

2 tsk tryffelolja

1 citron, skalet

Worcestershiresås

Till servering:

stekfläsk

Ansa grönsakerna och skär stora exemplar i mindre bitar.

Rör ihop smör, tryffelolja, rivet citronskal och några droppar Worcestershiresås. Smaka av.

Ångkoka grönsakerna ovanpå en bottenskyla vatten i en ångkoksinsats eller ett durkslag. Försök beräkna tiden efter grönsakssort, men tänk på att det går undan.

Knaperstek fläsket under tiden.

Låt grönsakerna rinna av och lägg tillbaka i torr kastrull. Klicka ned smöret och skaka runt - eller servera smöret vid sidan om att dippa i. Servera med stekt fläsk. Rökt fisk är också gott till.

Mer läsning

Annons