Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ankwok med apelsin

4 portioner, 40 minAsiatiska smaker och anka är som gjorda för varandra. Apelsin är en annan höjdare till anka.

Annons

nymalen svartpeppar

flingsalt

sesamolja

3 vitlöksklyftor, tunt skivade

1 röd chili, skivad

3 cm färsk ingefära, finhackad

1 röd paprika, i bitar

1 rödlök, finskuren

2 salladslökar, finskurna

2 apelsiner, fileade + 1/2 pressad

2 msk soja

1 tsk honung

färsk dragon eller mynta

sesamfrön

2 ankbröst

Torka av ankbrösten med hushållspapper. Skär snitt i skinnet i rutigt eller randigt mönster. Salta och peppra ordentligt. Placera med skinnsidan nedåt i en kall wok. Låt pannan sakta bli medelvarm och stek tills skinnet får fin färg, i cirka 12 minuter. Vänd och bryn andra sidan i 5 minuter till. Lägg åt sidan och häll av nästan allt fett.

Hetta upp lite sesamolja i woken. Fräs vitlök, chili och ingefära hastigt. Tillsätt paprika, rödlök och salladslök. Fräs hastigt. Ta upp och lägg åt sidan.

Dra isär eller strimla ankköttet och låt det fräsa i woken ett par minuter. Häll sedan ned grönsakerna och blanda ned apelsinklyftor, soja, honung och dragon. Pressa över en halv apelsin, strö över sesamfrön och servera med ris.

Mer läsning

Annons