Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apelsinkyckling med grönsaker och bulgur

Annons

4 portioner

500 g kycklingkött

500 g grönsaksblandning, morot och broccoli

300 g matvete, förkokt på burk

2 apelsiner

2 msk konc. apelsinjuice

3 dl vatten

1 msk vitvinsvinäger

1 msk konc. kycklingfond

salt och peppar

smör eller rapsolja

Till servering:

bulgur

Ge grönsaksblandningen ett uppkok i lättsaltat vatten. Låt grönsakerna därefter rinna av i durkslag. Skär kycklingköttet i bitar. Skala och skär ur kärnfria bitar av apelsinen. Det får man genom att med vass kniv skära bort skalet, putsa bort den vita hinnan och sedan skära ut klyftor mellan hinnorna som bildar apelsinens klyftor.

Bryn kycklingbitarna med smör eller olja i stekgryta eller kastrull så pass länge att de hinner bli genomstekta. Tillsätt grönsaker, matvete, apelsinjuice, vatten, vinäger och kycklingfond. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Vänd ner apelsinbitar och dra grytan från värmen. Koka bulgur. Lägg upp maten i foliepaket. Lättast går det om man lägger dubbla lager folie över en djup tallrik. Lägg maten på folien och vik ihop så att alla skarvar blir på översidan. Paketen transporteras i hård plastlåda. De kan värmas över öppen eld eller ätas kalla.

Mer läsning

Annons