Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asiatisk glasnudelsallad med oxfiléspett och srirachasås

Annons

0 portioner

God sötsyrligt stark sallad som man kan variera styrkan med hjälp av lime och chilisås. Får man inte tag i sriracha (som är en typisk thailändsk lite starkare sås) kan man använda sweetchili. Tänk då på att den är mycket sötare.

200 g glasnudlar, blötlagda i hett vatten cirka 10 minuter

1 morot, tunna strimlor

10 cm purjolök, tunna strimlor

100 g sockerärter, tunt skurna

1 gul paprika, tunt strimlad

2 msk limejuice

1 msk farinsocker

2 msk rapsolja

1 msk sesamolja

2 msk ostronsås

1 msk srirachasås (eller sweetchili efter smak)

400 g oxfilé, skivad

4 grillspett

salt och peppar

ett par rejäla kvistar mynta, strimlade

50 g jordnötter, finhackade

Häll av nudlarna och blanda ihop med grönsakerna. Gör dressingen genom att först röra ut farinsocker i limejuice och sedan blanda i rapsolja, sesamolja och chilisås. Smaka av med salt. Blanda ner all dressing utom 1 msk som sparas till köttet.

Grilla köttet hastigt i grillpanna eller på kolgrill. Pensla det med marinaden medan det är varmt. Salta och peppra. Strö över jordnötter och mynta och servera.

Mer läsning

Annons