Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basilikamarinerad rostbiff med italiensk svamprisotto

Annons

8 portioner

1 kg rostbiff

2 tsk salt

1 tsk grovmalen svartpeppar

Marinad:

2 krukor färsk basilika, hackad

1 dl olivolja

2 krm salt

1 krm vitpeppar, nymald

1 msk vitvinsvinäger

2 msk kapris

2 röda lökar, finhackade

Italiensk risotto:

2 schalottenlökar, hackade

3 msk smör

6 dl avorioris

1,2 l kalvbuljong, varm

200 g rensad svamp i bitar till exempel Karl Johansvamp

50 g parmesanost, grovt riven

250 g sockerärtor, strimlade

2 tomater, tärnade

salt och vitpeppar

Garnering:

sallat och färska örter,

hyvlad parmesan

Sätt ugnen på 125 grader.

Lägg köttet i en ugnssäker form. Gnid in salt och peppar. Stek köttet med digitaltermometer i nedre delen av ugnen till innertemperatur 55 grader.

Låt vila 20 min i folie och låt sedan kallna. Skär i tunna skivor.

Blanda basilika och olja. Tillsätt salt, peppar och vinäger.

Lägg rostbiffen på uppläggningsfat. Strö över kapris och rödlök och häll över marinaden. Täck med plastfilm och ställ kallt cirka 2 timmmar.

Smält 1 msk smör i en kastrull, fräs lök, tillsätt ris och fräs ytterligare någon min. Slå på buljong, lite i sänder allt eftersom det kokar in. Rör regelbundet i rist. Koka tills det har en krämig konsistens.

Stek svamp i smör och blanda med ris, tillsätt parmesan, sockerärtor och tomater. Smaka av med salt och peppar.

Mer läsning

Annons