Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Belgisk ölgryta

Annons

4 portioner

500 g högrev, tärnad 2x2 cm

1 gul lök, hackad

2 msk flytande matfett

4 morötter, tärnad

1 lagerblad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 tsk salt

2 krm svartpeppar, grovmalen

4 dl mörkt öl av belgisk typ

1 skiva kantskuret vitt lantbröd

2 tsk skånsk senap

2 msk färsk timjan, repad

800 g potatis

Bryn kött och lök i matett i omgångar en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt morot, lagerblad, vitlök, salt och peppar. Häll på ölet och blanda väl.

Bred senap på brödskivan och lägg den med senapen nedåt i grytan. Koka 10 min. Rör ut brödet tills det helt löst upp sig. Koka ytterligare ca 40 min.

Strö över timjan. Servera med kokt pressad potatis.

Mer läsning

Annons