Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biff à la Lindström

Annons

4 portioner

500 g finmald blandfärs

2 ägg

1 liten, finhackad gul lök

1 dl inlagda rödbetor i små tärningar

1 1/2 msk hackad kapris

1 msk konc. kalvfond

salt och peppar

smör och rapsolja

Hacka inlagda rödbetor och kapris ganska fint. Finhacka en liten gul lök. Blanda hacket med köttfärs och ägg. Krydda med koncentrerad kalvfond, salt och vitpeppar.

Forma fyra eller åtta ganska tjocka biffar. Gör man dem för tunna faller de lätt sönder vid stekningen. Stek biffarna långsamt i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till ungefär 4 minuter per sida. Skya med fettet lite då och då för att få riktigt saftiga biffar.

Biff à la lindström serveras med skysås och kokt potatis. Skyn får man genom att slå vatten och lite koncentrerad kalvfond i pannan sedan biffarna steks klart. Vispa ur pannan och sila skyn över biffarna.

Mer läsning

Annons