Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boeuf bourguignon

Annons

700 g svensk högrev

smör

2 gula lökar, skalade och delade

1 morot, i bitar

5 dl rött vin

5 vitpepparkorn

2 lagerblad

150 g helt bacon

200 g små skogschampinjoner

16 små steklökar

1 knippe bladpersilja

salt

peppar

ev smör

Potatispuré:

15 mandelpotatisar, skalade

1/2 dl mjölk

200 g smör

salt

vitpeppar

västerbottensost

Skär högreven i stora kuber och bryn i smör tillsammans med gul lök och morot. Häll på det röda vinet och lägg i vitpeppar och lagerblad, låt stå och småkoka sakta i ungefär 4 timmar, tills köttet är mört.

Tärna baconet och stek i en torr panna tillsammans med champinjonerna och steklöken,

avsluta med hackad persilja.

Sila av köttet och spara såsen, plocka bort morötterna och löken. Koka ner såsen tills den blir lite tjockare och smaka av med salt och peppar. Om man vill kan man lägga i en klick smör. Blanda ner köttet i såsen igen.

Koka potatisen i saltat vatten. Pressa den genom en potatispress när den är klar. Häll sedan på mjölken och vänd i smöret. Smaka av med salt, vitpeppar och riv ner västerbottensost efter smak.

Servering: Lägg grytan i mitten av tallriken, strö på baconblandningen och servera potatispurén vid sidan av.

Mer läsning

Annons