Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Burgundisk köttgryta

Annons

4 portioner

500 g högrev, tärnad 2x2 cm

1 morot, i bitar

1 gul lök, i bitar

2 msk flytande matfett

2 msk tomatpuré

2 dl rödvin

4 dl köttbuljong

2 vitlöksklyftor, hackade

1 tsk timjan

2 lagerblad

10 svartpepparkorn, krossade

salt

200 g smålökar, skalad

150 g champinjoner, i bitar

1 morot, skivad

1 msk flytande matfett

700 g potatis

Bryn köttet i matfett i en stekpanna, lite i taget och lägg över i en gryta. Fräs lök och morot i pannan. Häll fräset i grytan. Tillsätt tomatpuré, rödvin, buljong, vitlök och kryddor. Smaksätt med salt. Koka upp och sjud under lock på svag värme ca 45 min. Späd eventuellt med lite vatten.

Förväll smålöken några min i kokande vatten. Bryn tillsammans med svamp och morot i matfett. Lägg fräset i grytan och sjud ytterligare 15 min.

Servera med kokt potatis.

Mer läsning

Annons