Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chili con carne

Annons

4 portioner

1/2 kg nötfärs

2 gula lökar

2 msk matfett

1 1/2 grön paprika

1 burk krossade tomater

4 msk tomatpuré

1 köttbuljongtärning

1/2 msk chilipeppar

1 1/2 vitlöksklyfta

1 tsk mejram

1 burk vita bönor, kokta

Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter.

Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna. Var försiktig med chilipeppar om grytan inte ska bli för stark. Koka grytan livligt utan lock i cirka 10 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.

Låt alltsammans bli genomvarmt. Servera med tortillachips och lite gräddfil.

Mer läsning

Annons