Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citronkyckling med rotfrukter, feta och oliver

Busenkel middag som lagar sig själv och smakar förbluffande gott. Om jag får säga det själv. Och det får jag, för det är den värd.

Annons

4 portioner, 1 timme

2 citroner, tvättade

1/2 dl olivolja

3 vitlöksklyftor, rivna + lite extra

1 msk hackad rosmarin + lite extra

1 1/2 tsk spiskummin

1 msk soja

1 tsk honung

cirka 1 kilo blandade rotfrukter, t ex gulbeta, rödlök, majrova, selleri, morötter

några sparrisar

1 dl svarta oliver

1 dl vitt vin

1 nypa chilifakes

flingsalt

peppar

150 g fetaost

900 g kycklingben

Riv skalet av ena citronen. Blanda med olivolja, riven vitlök, hackad rosmarin, spiskummin, soja, honung och saften av halva citronen. Gnid in kycklingbenen ordentligt, använd händerna!

Skala och skär rotfrukter i klyftor och lägg i en långpanna tillsammans med sparris, oliver och den sista citronen skuren i klyftor. Ringla över olivolja och blanda runt. Häll över vin, strö på chiliflakes, flingsalt och peppar. Smula över fetaost och tryck ner några kvistar rosmarin och hela vitlöksklyftor. Fördela kycklingbenen överst.

Kör in hela rasket i ugnen i 200 grader i 30-40 min eller tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg. Servera genast.

Mer läsning

Annons