Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crêpes med lax och räkfyllning

Annons

4 portioner

3 ägg

5 dl mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

4 msk smör eller margarin

2 1/2 dl fiskbuljong

1 dl grädde

salt

200 g lax, tärnad

100 g skalade hackade räkor

2 msk dill, hackad

1 dl ost, riven

Blanda ägg, mjölk, mjöl och salt till crêpessmeten. Stek den i en pannkakslagg.

Smält 2 msk smör i en kastrull, tillsätt 4 msk mjöl under omrörning. Späd med fiskbuljong och grädde. Koka i 35 minuter under omrörning.

Salta och peppar. Ta av kastrullen från värmen och vänd i lax, räkor och dill. Fördela 23 msk stuvning på varje crêpe och rulla ihop. Lägg de fyllda crêpsen i en smord ugnsfast form och strö över ost.

Gratinera i ugn på 250° i cirka 510 minuter.

Mer läsning

Annons