Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dillkött på klassiskt vis

Annons

3 portioner

1/2 kg kalvbog, benfri

vatten

1 tsk salt per l vatten

1 liten gul lök, i klyftor

2-3 svartpepparkorn

1 lagerblad

dillkvistar

Sås:

4 dl buljong

2 msk vetemjöl

1 äggulor

1/2 dl matlagningsgrädde

1 tsk ättikssprit

1 msk strösocker

salt och vitpeppar

1/2 dl dill, finhackad

700 g potatis

300 g broccoli

300 g sockerärter

Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Tillsätt salt, lök och kryddor. Sjud köttet under lock cirka en timme. Låt köttet vila i 20 minuter.

Sila buljongen i en kastrull. Red med mjöl utrört i lite vatten. Koka ca 3 min. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula och grädde. Tillsätt ättiksprit och socker. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg i dill strax innan servering.

Skär köttet i skivor eller bitar och lägg ner i såsen. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Mer läsning

Annons