Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dillkött på kycklinglår

4 portioner, 40 min
En av mina absoluta favoriträtter. Klassisk husmanskost på modernt vis. Håll gärna lite koll på grönsakerna så att de inte blir överkokta.

Annons

1 l vatten

3 morötter, i bitar

4 potatisar

1 purjolök, sköljd och tjockt skivad

2 lagerblad

6 hela vitpepparkorn

1 1/2 tsk salt

1 msk smör

2 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

1 1/2 msk ättika

1 1/2 msk strösocker

1 1/2 dl grovhackad dill

salt

nymalen vitpeppar

500 g kycklinglårfilé utan ben

Koka upp vattnet i en rymlig kastrull. Lägg i morötter, potatis och purjo när vattnet kokar, tillsammans med lagerblad, pepparkorn och salt.

Putsa kycklingköttet och skär i lite mindre bitar. Lägg det i kastrullen och sänk värmen. Sjud sakta i cirka 10-15 min. Kolla så att kycklingen är genomkokt. Sila och spara buljongen för sig.

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i mjölet. Tillsätt sedan lite buljong i taget medan du vispar. Fortsätt tills konsistensen blir lagom tjock (du behöver ungefär en halv liter vätska). Tillsätt grädden.

Koka upp ättika och socker i mikron eller en liten kastrull tills sockret löst sig. Häll ned i såsen.

Lägg tillbaka kycklingen, potatisen och morötterna i såsen. Sjud sakta i 5 minuter. Rör ned dillen och smaka av med salt och vitpeppar. Garnera med extra dill. (TT)

Mer läsning

Annons