Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelmarinerad lammfilé

En utsökt bufférätt som lagas i förväg. Funkar även med ox-, hjort- eller fläskfilé.
För 8-10 personer, 20 min + 10 timmars marinering.

Annons

1 kg lammfilé

Marinad 1:

4 msk söt indonesisk soja (t ex ketjap benteng)

2 msk hoisinsås (finns på sojahyllan)

1 tsk salt

2 msk rapsolja

2 msk sesamolja

1 tsk socker

1 tsk chipotlepaste

Marinad 2:

1 dl vitvinsvinäger

1 dl vatten

4 dl olivolja

2 msk soja

2 msk sesamolja

1 tsk svartpeppar

2-4 hackade/pressade vitlöksklyftor

1 dl persilja

4 msk avrunnen kapris

Vispa ihop ingredienserna till Marinad 1. Lägg i köttet helt och marinera övertäckt i kylen i 3 timmar. Stek i 175 grader i ugnen tills det håller 60-65 grader (beroende på hur rosa du vill ha det) inuti. Låt svalna.

Skär i skivor, knappt 1/2 cm tjocka. Blanda ihop ingredienserna till Marinad 2 i en stor skål och lägg ner köttskivorna. Marinera i minst 7 timmar eller över natten. Lyft upp skivorna med gaffel eller hålslev, låt rinna av och arrangera på ett vackert fat.

Mer läsning

Annons