Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entrecote med pestotäcke

Annons

För 4 personer

4 skivor entrecote

olivolja

svartpeppar

2-3 msk basilikapesto

2 msk pinjenötter

Att äta till:

potatis i valfri form

blandad sallad 

Kött som ska grillas bör alltid läggas fram så att det får rumstemperatur innan det läggs på gallret. Egentligen är det samma regel som gäller för stekt kött, men här är det tillåtet att fuska. Pensla köttet med olivolja och krydda med enbart svartpeppar. Salt drar för det första ut köttsafterna och för det andra innehåller peston salt så det räcker. 

Grilla eller stek köttet cirka 2-3 minuter per sida. Den kortare tiden för tunna skivor. Det är en smaksak hur man vill ha köttet, men generellt ska bättre bitar av nötkött serveras lätt rosaröda mot mitten. 

Lägg upp köttet på tallrikar och fördela peston över. Avsluta med pinjenötter och servera direkt med blandad sallad och valfri potatis.

Mer läsning

Annons