Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färskpotatis med rökt sidfläsk och sockerärter

Annons

8 portioner

En lite mer traditionell bonnarätt med nordiska smaker, som ändå passar finfint till den moderna laxen. Den gör sig utmärkt på egen hand också.

1,2 kg färskpotatis

150 g rökt sidfläsk

dill

200 g sockerärter

smör

olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

Skrubba potatisen noga. Skär bort svålen på fläsket och tärna resten fint. Knaperstek på medelvärme i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och ställ sedan åt sidan.

Koka potatisen i saltat vatten med lite dillkvistar. När det återstår någon minut häller du i sockerärterna. Häll av allt kokvatten. Tillsätt en rejäl klick smör och lite olivolja. Skaka kastrullen, lägg upp i en skål och strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera genast.

Mer läsning

Annons