Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilé Indienne

Annons

4 portioner

500 g fläskfilé

2 syrliga äpplen

2 bananer

4 ringar skivad ananas

Till såsen:

2 msk olja

1 stor gul lök

1 msk curry

1/2 tsk mald koriander

3 dl vatten

2 dl grädde

1 msk koncentrerad kycklingfond

salt och vitpeppar

Skala och skiva den gula löken. Fräs löken med curry och matolja i kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt kycklingfond och koriander. Låt såsen sjuda sakta i fem minuter. Red av med maizena som blandats med några matskedar vatten. Såsen ska vara lätt simmig, inte mer. Smaka av med salt och vitpeppar. Skala och skär äpple och banan i skivor. Dela ananasskivorna i mindre bitar. Putsa bort hinnor och större fettbitar från fläskfilén. Skär den i knappt centimetertjocka skivor. Stek köttet i het panna. Mot slutet tillsätts frukten. Avsluta med att hälla såsen över.

Mer läsning

Annons