Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Franska rödvinsköttbullar

Annons

4 portioner

500 g köttfärs 70% nötfärs, 30% fläskfärs

1 gul lök, finhackad

1 kokt potatis, mosad

2 msk ströbröd

1 dl mjölk

1 dl bladpersilja, hackad

salt och vitpeppar

2 msk smör

2 dl kraftig köttbuljong

3 dl kraftigt rödvin, gärna

bourgogne

3 msk vetemjöl

2 msk svartvinbärsgelé

1/2 dl matlagningsgrädde

Låt ströbröd och mjölk svälla 10 min. Blanda med färs, lök och potatis, till en jämn smet. Tillsätt persilja, salt och peppar. Blanda väl. Forma till köttbullar och stek i smör.

Koka upp buljong och tillsätt vin. Red med mjöl utrört i lite vatten. Sjud 3 min. Tillsätt gelé och grädde och hetta upp.

Lägg köttbullarna i såsen och låt allt bli varmt.

Mer läsning

Annons