Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frikadeller i mustig tomatsås

4 portioner, 45 minuterSaftiga frikadeller passar fint i en härlig tomatsås med en djup och fyllig smak. Vardagsmat med det lilla extra.

Annons

Frikadeller:

1/2 dl ströbröd

1 1/2 dl grädde

250 g fläskfärs

250 g kalvfärs

1 ägg

1 gul lök

salt

nymalen svartpeppar

Tomatsås:

olivolja

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 selleristjälk, strimlad

1 burk krossade tomater, à 400 g

1 burk cocktailtomater, à 400 g

1 tsk spiskummin

1/2 tsk kanel

1/2 tsk chilipulver, gärna chipotle

1 tsk honung

Tillbehör:

klyftpotatis eller pasta

Låt ströbrödet svälla i grädden i 10 minuter. Blanda med de båda sorternas färs och ägg. Riv ner halva löken, salta och peppra. Blanda väl. Fukta händerna och forma till ganska stora bullar.

Hacka andra halvan av löken. Mjukstek i olja i panna. Tillsätt vitlök och selleri, stek några minuter till. Häll på tomaterna och rör om. Krydda med spiskummin, kanel, chilipulver, honung, salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter. Lägg ned köttbullarna och låt dem koka med sakta under lock i 10 minuter.

Garnera med selleriblad.

TIPS! Du kan bryna bullarna lätt i stekpanna innan du lägger dem i såsen för en fastare konsistens.

Mer läsning

Annons