Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Getostterrin med kanderade valnötter

Annons

6 portioner

Terinne:

100 g getost

100 g crème fraiche

100 g kesella 10 procent

1 gelatinblad

Valnötter:

30 g valnötter

1 msk socker

1 krm flingsalt

Citronette:

Saften och rivet skal av

en halv citron

2 msk honung

1 msk matolja

rosépeppar

strimlad bladpersilja

Knäckebröd:

5 dl vatten

1 msk sirap

1 tsk salt

1 tsk anis

10 g jäst

67 dl vetemjöl

67 dl grovt rågmjöl

Gör så här:

Terrin:

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten cirka 5 minuter. Riv getost grovt.

Värm upp crèmefarichen försiktigt, rör ned osten och därefter gelatinet. Låt smälta lite. Tillsätt kesellan och häll upp i plastade formar.

Valnötter:

Lägg valnötterna och saltet i en ren och varm stekpanna, rosta lite. Tillsätt socker låt det smälta så det fastnar på valnötterna. Lägg upp på bakplåtspapper.

Citronette:

Tvätta citronen och riv skal. Pressa ur saft och blanda med övriga ingredienser.

Knäckebröd: Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda vatten, sirap, salt, anis och jäst i en bunke. Tillsätt vetemjöl och rågmjöl och knåda ihop degen, gärna i en assistent.

Låt jäsa en timme.

Kavla degen tunt och grädda på plåt i 5 minuter. Vänd på bröden och grädda ytterligare cirka 3 minuter tills brödet fått fin färg och känns färdigt.

Mer läsning

Annons