Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glaserad sparris med kycklinglever och sås på gröna ärtor

Annons

4 portioner

Ingredienser för fyra förrättsportioner

1 knippe sparris

sockerlag (50 gram socker, 1 dl vatten)

200 gram färsk kycklinglever

salt

peppar

1 msk olivolja

16 pistaschnötter för garnering

sås

3 dl gröna ärtor

1 1/2 dl kycklingbuljong

1 msk smör

1 msk olivolja

salt

peppar

Koka ärtorna i kycklingbuljongen några minuter. Mixa till en slät puré och sila i trådsil. Tillsätt smör och olivolja. Salta och peppra.

Koka sockerlagen. Koka sparrisen i saltat vatten 3 minuter. Lägg sparrisen i sockerlagen i 20 minuter. Ta upp sparrisen och lägg den i ugnsfast form och låt den gå klart i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sparrisen ska få en lätt gyllenbrun yta från det karamelliserade sockret.

Stek kycklinglevern i olivolja. Salta och peppra.

Dela sparrisen på mitten och lägg upp på en tallrik. Toppa med en skiva kycklinglever och ringla ärtsåsen runt. Garnera med några pistaschnötter och servera.

Mer läsning

Annons