Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad ciabatta och persika med prosciutto och mozzarella

Annons

4 portioner

1 stort ciabattabröd

4 rejäla skivor prosciutto

(parmaskinka)

1 mozzarella (125 g)

1 stor persika, skuren i klyftor

jungfruolivolja

nymald svartpeppar

basilika till garnering

Dela bröden och pensla dem med olivolja. Pensla även persikorna med olja.

Skär mozzarellan i skivor och lägg åt sidan.

Låt grillkol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen som ska vara medelstark. Börja med att grilla persikor 3- 4 minuter över direkt glödvärme. Grilla samtidigt bröden 1- 2 minuter.

Servering: Lägg i tur och ordning parmaskinka, mozzarella och grillad persika på bröden. Garnera med basilika och vrid några varv med pepparkvarnen över.

Mer läsning

Annons