Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad entrecote med vitlöks- och grönpepparsky

Annons

4 portioner

4 skivor mör entrecôte

1 msk rapsolja

1 tsk rödvinsvinäger

1 tsk finhackad timjan

salt och peppar

Till skyn:

3 vitlöksklyftor

1 msk grönpeppar i lag

2 dl rödvin

2 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

maizena till redning

sojakulör

salt och (om det behövs) peppar

1. Blanda rapsolja, rödvinsvinäger och finhackad timjan. Vänd köttet i blandningen och ställ det i rumstemperatur 30 minuter. Kött som ska grillas blir alltid saftigare om det inte är kylskåpskallt vid grillningen. Och viktigast av allt: salta inte kött som ska ligga i marinad. Då får du garanterat torra och trista köttbitar.

2. Skala och riv, alternativt pressa, vitlöksklyftorna i en kastrull. Tillsätt grönpeppar, rödvin, vatten och kalvfond. Koka upp och red av med maizena. Sjud såsen 5 minuter, färga den med sojakulör och smaka av med salt och, om det behövs, peppar.

3. Grilla köttet ett par minuter per sida på medelvarm grill. Salta och peppra efter vändning. Lägg upp, skya och servera gärna blandad sallad och ugnsstekt klyftpotatis till.

Mer läsning

Annons