Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad fläskfilé med grillad potatissallad och avokadocrème

Annons

4 portioner

Vegetariskt alternativ: Byt ut fläskfilén mot grillad vårlökspolenta.

Ca 700 g fläskfilé

300 g färsk potatis

1 gul paprika

1 röd paprika

1/2 zucchini

10 klyftor vitlök

6 salladslökar

2 rödlökar

1/2 purjolök

4 schalottenlökar

3 tomater

1 citron

1 dl olivolja

2 avocado

1/2 chili

ruccolasallad

salt, peppar

Vegetariskt:

2 dl polenta

9 dl grönsaksbuljong

7 vårlökar

1 klyfta vitlök

Stycka fläskfilen i åtta jämna bitar. Salta och peppra och lägg därefter på grillen.

Borsta färskpotatisen och koka dem tillsammans med vitlöken.

Skär grönsakerna i jämna bitar och grilla hastigt.

Dressing:

Mosa den kokta vitlöken. Pressa citronen över, vispa ner olovoljan och smaksätt med salt och peppar och eventuell lite socker.

Vegetariskt:

Koka upp buljongen med finskuren vårlök. Häll i polentan och koka cirka 7 minuter under omröring. Häll därefter upp den i en form och låt svalna.

Skär därefter skivor och grilla tills polentan är varm.

Mer läsning

Annons