Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad kvalitetskorv med vinkokt surkål och dijonkräm

4 portioner

4 bratwurstkorvar, chorizos eller annan god välgjord kvalitetskorv
10 cornichons (smågurkor)
2 msk fransk senap
1 dl crème fraiche
3-4 skivor rökt sidfläsk
1 burk färdig surkål, cirka 500 g
2 tsk hel kummin
2 dl halvtorrt vitt vin
2-4 ciabattabröd, minibaguetter eller wraps
2 msk ajvar relish

Annons

Schysst sätt att variera en vanlig korv med bröd. Se till att välja en korv med högt köttinnehåll och så bra kvalitet som möjligt.

Hacka gurkan, blanda med senap och crème fraiche.

Tärna eller strimla fläsket och bryn i stekpanna. Tillsätt avrunnen surkål, kummin och vin. Låt puttra i 15 minuter tills vinet kokat in.

Snitta korvarna och stek eller grilla dem ganska hårt på medelvärme. Värm bröden, dela i lagom stora bitar och snitta på längden. Bred senapskrämen på snittytorna. Fyll med surkål, lägg på korven och toppa eventuellt med ajvar relish.

Ät genast. Gärna till en kall veteöl.

Mer läsning

Annons