Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad oxfilé Hong Kong Style

Annons

4 portioner

500 g biff eller oxfilé

2 vitlöksklyftor

2 msk soja

2 msk socker

1 kryddmått salt

2 kryddmått svartpeppar

rapsolja

Till servering:

1 röd paprika

1 knippe sticklök

1 förpackning färska ärtskott

1.

Pressa vitlöken i en skål. Tillsätt soja, socker, salt och svartpeppar. Avsluta med ett par matskedar olja och blanda allt ordentligt. Det gäller framför allt att sockret löser sig.

2.

Skär köttet i halvcentimetertjocka skivor som vänds ner i marinaden. Låt allt stå och dra i minst 20 minuter.

3.

Strimla paprikan och skär sticklöken i drygt centimeterlånga bitar. Hetta upp en wok- eller stekpanna och stek grönsakserna hastigt i olja. Håll grönsakerna varma på spiskanten.

4.

Grilla köttet i grillpanna eller över glöd. Ett par minuter per sida brukar vara lagom. Lägg upp grönsakerna som bädd och avsluta med köttet ovanpå. Serveras med ris.

Mer läsning

Annons