Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillat rådjur på citronspett, svamprisoni, lingonpesto

Annons

4 portioner

1 rådjurstek benfri

8 citrongrässtrån

havssalt

krossad

vitpeppar

torkad

basilika

Risoni, (risliknande pasta)

4 portioner

1 schalottenlök

100 g Karl johansvamp

1 dl olivolja

salt, peppar

riven parmesan

1/2 l hönsbuljong

Lingonpesto

1 dl vittvin

2 dl lingon

1/2 dl olivolja

1 vitlöksklyfta

pinjenötter efter smak

1 dl riven parmesan

salt

svartpeppar

ruccola

Skär köttet i bitar och trä upp på färska citrongrässtrån som är snedskurna. Krydda med peppar och basilika vänta med saltet till precis innan grillning.

Kör allt till peston hastigt i mixer och ställ åt sidan.

Fräs nu hackad lök och fin skuren svamp i oljan. Tillsätt risonin och fyll på med hönsbuljongen och vinet och låt den matas och omröras under hela koktiden cirka 11 minuter.

Avsluta med osten och slutlig kryddning.

Under tiden man lagar klar risonin så ska man grilla spetten på het grill först och sedan sakta. Servera allt tillsammans med peston och garnera med ruccola.

Mer läsning

Annons