Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grynkorv

Annons

0 portioner

1 kg malet fläskkött

500 g korngryn

1 stor gul lök

½ tsk malen vitpeppar

2 msk salt

½ tsk stött kryddpeppar

1 tsk strösocker

svinfjälster

Blötlägg grynen i vatten minst 2 timmar. Finhacka löken, blanda gryn, lök och fläskkött. Smaka av med kryddor, det gör du genom att steka några små bullar. Fyll korvskinnen, men inte för hårt. Lägg korvarna i ett fat, salta dem lätt och låt dem vila kallt till följande dag. Spola korvarna i kallt vatten innan du fryser in dem.

Koka korven 30- 45 minuter på svag värme så att fjälsret inte går sönder. Det blir gott om du tillsätter några lökar, skivade morötter, kryddnejlikor och lagerblad. Serveras helst med potatismos och gröna ärter.

Om skinnet tar slut kallas det för "skinntrôt", alltså att skinnet "trôt" = räckte inte till. Då kan du steka trôtabiffar, ett typiskt västgötskt sätt att uttrycka sig.

Smaklig spis.

Mer läsning

Annons