Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlagad kebab

Annons

4 portioner

400 g lamm- eller nötfärs

1 msk vetemjöl

1-2 vitlöksklyftor

1 tsk mejram

1 msk citronsaft

salt och peppar

Till servering:

pitabröd

salladsgrönsaker

pepperoni

1.

Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, citronsaft, salt och peppar.

2.

Kavla ut färsen mellan dubbla bakplåtspapper. Dra bort det översta papperet och vänd ner köttet i stekpanna. Efter några sekunder släpper det andra papperet. Ta bort det och vänd köttet i pannan. Stekningen går fort. 15 sekunder per sida brukar ofta räcka.

3.

Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor. Servera i varma pitabröd som fyllts med strimlad isbergssallad, tomatbitar och skivad, rå lök. Toppa med valfri sås och några pepperoni.

Mer läsning

Annons