Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta och rökiga räkor

Annons

4 portioner

(Kan göras på alla typer av grillar).

1 kg hela räkor med skal,

1 tsk rökt salt eller barbecuesalt,

1 msk rapsolja1 färsk eller rökt chili.

Till chilidippen:

1 msk flytande honung

1 msk balsamvinäger

1 färsk chili

1 kruka färsk koriander

2 msk crème fraichesalt, gärna rökt.

Blanda olja med rökt salt eller barbecuesalt och finhackad chili antingen den är färsk eller rökt.

Blanda samman chilidippen. Kör honung, balsamvinäger, koriander och grovt hackad chili till en slät smet med mixerstav. Tillsätt crème fraiche i omgångar. Smaka av med salt, gärna rökt salt eller barbequesalt.

Blanda marinad och räkor i stor skål. Låt stå en halvtimme.

Sätt en perforerad grillpanna över fin, ganska het grill alternativt lägg ett "finmaskigt" galler på grillen. Lägg räkor i ett lager och grilla någon minut. Ruska pannan eller vänd räkorna med pincett och grilla ytterligare någon minut. Här gäller det att smaka sig fram. Räkorna ska vara heta, både i smak och temperatur, men inte brända. Serveras med iskall chilidipp som tilltugg antingen före eller efter den grillade huvudrätten.

Mer läsning

Annons