Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Honungsglaserade revbensspjäll

Annons

1 kg tjocka revbensspjäll

1 gul lök

1 tsk hel svart- eller kryddpeppar

1-2 lagerblad

5 kvistar färsk persilja

Till marinaden:

3 msk rapsolja

3 msk honung

2 msk soja

1 msk konc. kalvfond

1 tsk mald ingefära

1 tsk salt

1 1/2 tsk svartpeppar

Att äta till:

4 äpplen

1. Dela revbenen i portionsbitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med en grovt hackad lök, peppar, persilja och lagerblad. Slå på vatten så att det täcker och koka upp. Skumma, om det behövs, och sjud spjällen under lock i cirka 15 minuter. Är spjällen riktigt tjocka kan de behöva upp till 20 minuter.

2. Slå av vattnet och låt spjällen ånga av. Blanda marinaden av olja, honung, soja, koncentrerad kalvfond, ingefära, salt och peppar i en rymlig skål. Tippa ned spjällen i marinaden och vänd runt. Ställ spjäll och marinad kallt upp till ett dygn alternativt frys in till jul.

3. Sprid ut spjällen i en långpanna tillsammans med kärnfria äppelklyftor med skalet kvar och stek allt 10 minuter i 225 graders ugn. Spjällen ska bli riktigt varma och få färg. Frysta spjäll bör tinas i kylskåp innan ugnsstekning.

Mer läsning

Annons